Byala i Bulgaria

Byala klipper

 

Mer om Bulgaria

Gate i Byala

Byala er en liten by som ligger 10 minutters kjøring fra Obzor. Fra sentrum av byen kan du følge en gate med boder ned mot sjøen. I dette området vil du snart se hva som blir den store leveveien i byen; turisme. Hotell og leilighetskompleks dukker opp langs hele den vakre kyststripen. Byala byr på sol og en vakker strand som tilbyr behagelige badetemperaturer. 

Byala kan virke som en tradisjonell bulgarsk småby. Det er ikke noe spesielt å merke seg når man går rundt i den vesle byen. Atmosfæren er rolig og det er pent og ryddig. Flere av dem som bor i utkanten av sentrum ser ut til å måtte ta til takke med lite. Mange bor i små murhus der hele uteområdet er forbeholdt kjøkkenhage. Tradisjonelt har vinproduksjon vært viktig for området, men de siste årene har mange bønder valgt å selge land for å gi plass til turisme. Se Byala på kart.

Byala i Bulgaria

I Byala finner du også salgsboder, men da i langt mindre grad enn i byer som Obzor og Nessebar. Det er likevel ikke vanskelig å spå byens fremtid; den vil være prisgitt turisme. 15 minutters gange i sørlig retning fra sentrum avdekker et stort område med ny bebyggelse. Det jobbes med infrastruktur og store bygg tiltenkt turister. Byggeaktiviteten og driften av hoteller og leilighetskompleks skaper arbeidsplasser. Plakatene som forteller om "leilighet til salgs", er mange. Både lokale myndigheter og utbyggere har stor tro på Byalas fremtid.

Strand i Byala

Langs kysten som strekker seg et stykke øst for sentrum, finner man bortimot perfekte bademuligheter. Også her ser man at turismen får stadig større fotfeste. Tunge dønninger ruller inn fra Svartehavet, og her får barn og voksne mulighet til å leke seg i brenningene. Stranda ligger østvendt nedenfor 20-30 meter høye voller, og sent på ettermiddagen ligger det meste av stranda i skyggen.

Byala motiv

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com