Nessebar i Bulgaria

Nessebar foto

 

Mer om Bulgaria

Nessebar mølle

Vakre og historiske Nessebar ligger bare en halvtimes kjøretur fra flyplassen i Burgas. Er du i Sunny Beach, kan du faktisk spasere til den historiske byen.  Byen ligger på ei halvøy som stikker ut like bortenfor den sørlige enden av bukta som danner Sunny Beach. Nessebar har en 3000 år gammel historie, og byen finnes også på UNESCO's verdensarvliste.

I dag bindes gamle Nessebar sammen med den nye bydelen som har vokt opp på fastlandet. Veien over til den gamle bydelen er sterkt trafikkert i turistsesongen, og det går en jevn strøm av turister frem og tilbake over moloen (bilde under). Opprinnelig var det en thrakisk bosetning som først bosatte halvøya. Navnet Nessebar fikk byen først 600 f.Kr. da byen ble en gresk koloni. Rruiner og levninger fra denne perioden ser vi i dagens Nessebar. Se evt. bilder fra Nessebar.

Nessebar - Bulgaria

Når man går over broa til gamlebyen, blir man møtt av ruiner fra en bymur som vitner om gammel storhet under gresk styre. Nessebar er en av de største severdighetene i Bulgaria, og den blir gjerne referert til som "perlen i Svartehavet" og "Bulgarias svar på Dubrovnik". Byen ble overtatt av romere i år 71 f.Kr., men fortsatte sin glansperiode som handelssted og maktsenter. Byen hadde også privilegium til å prege gull- og sølv mynter. Byen ble senere underlagt ulike regimer. I nyere tid har byen fungert som en fiskerby for greske fiskere. Etter at den greske bosettingen ble bortvist i 1925, startet restaureringen av den gamle bydelen.

Nessebar gate

I dag er Nessebar en turistby der rester og ruiner av tårn, murer og kirker ligger spredt blant de mange salgsbodene og kafeene. Det kan være svært trangt om plassen, men så er det også viktig for handelsstanden å gjøre mest mulig ut av turistsesongen. Se også kart over Nessebar.

Nessebar ruin

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com