Sunny Beach i Bulgaria

Strandmotiv fra Sunny Beach

 

Mer om Bulgaria

Bybilde Sunny Beach

Sunny Beach ligger bare en snau halvtimes kjøring fra flyplassen i Burgas og er antakelig den mest berømte - og mest beryktede - feriebyen i Bulgaria. Den langstrakte byen følger den vakre stranda, og her må kultur vike for rendyrket turisme der bading, soling, vannsport og lange kvelder står i sentrum.

Sunny Beach har vært et populært feriemål i over 50 år, men det er helst det siste tiåret byen har blitt gjenoppdaget av nordmenn. Byen som angivelig har den vakreste badestranda mot Svartehavet har nå fått et frynsete rykte. Etter flere voldsepisoder i feriebyen i 2007, fikk byen tilnavnet "Bloody Beach". Selv om vi finner de fleste aldersgrupper representert i Sunny Beach, er ungdom og unge voksne i flertall. Stempelet som party- og fest-by samt episoder med fyll og vold nattestid har hatt en sterkt negativ effekt på turisttrafikken fra Skandinavia.

Sunny Beach i Bulgaria

Til tross for negativ omtale i media er Sunny Beach Bulgarias største reisemål. Her finnes over 200 hoteller og mer enn 130 restauranter. Butikker og salgsboder finner du rikelig av langs gatene som går parallelt med stranda. Se kart over Sunny Beach.

På selve stranda finner du alt som trengs; solsenger, parasoller, mat og drikke, vannsportsaktiviteter og alt annet som kan stette turistenes behov. En parasoll for en dag koster 7 leva (ca 30 kr.) og for samme pris kan du leie solseng. Ønsker du å stå på vannski eller leie vannscooter, er dette også mulig. Paraseiling koster 50 leva, og vil du bli slept etter en båt sittende på en stor, oppblåst banan, kan dette gjøres for bare 10 leva. Stranda er bred og langgrunn og den ligger bedre skjermet mot havet enn eksempelvis Obzor.

Gatemotiv fra Sunny Beach

Langs hele Sunny Beach går det "minutt-tog". Dette er små sightseeing-tog som går nesten kontinuerlig i byen. Disse kan også ta deg med til oldtidsbyen Nessebar som ligger like sør for Sunny Beach. Gatene i Sunny Beach preges av ugdommer, også på dagtid. Mange unge finner stor glede i å leie motoriserte eller elektrisk drevne kjøretøy på to eller fire hjul.

Hotel i Sunny Beach

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com