Albena i Bulgaria

Albena toppbilde

 

Mer om Bulgaria

Albena strandmotiv

Albena har en av de vakreste strendene langs Svartehavet. Den langstrakte stranda ligger drøyt tre mil nordøst for byen Varna, og de mange hotellene vitner om et attraktivt område for turister. Her handler det meste om et opphold som legger til rette for sol, bading og velvære.

Albena har ingen klassisk bykjerne, men kan mer beskrives som en langstrakt ansamling av hoteller og turistanlegg på en av de vakreste kyststrekningene i Bulgaria. Litt lengre sør ligger et annet berømt reisemål; Golden Sands. Ca. 7 kilometer mot nord ligger den vesle byen Balchik, men de fleste velger å trekke sørover til Varna for å oppleve byliv og bulgarsk shopping. Varna har egen flyplass, og det går regelmessige bussruter mellom de overfor nevnte stedene.

Albena hoteller

I Albena finnes hoteller i varierende grad av kvalitet. Noen tilbyr enkelt og greit et sted å bo mens andre skilter med tennisbane, lekeplass og svømmebasseng. Uansett kan du oppleve mye ved å ta i bruk mange av de tilbudene som finnes i området. Du kan eksempelvis leie sykkel, vannscooter eller båt, elle bli dradd bak en båt med vannski på bena - eller svevende et stykke over vannflaten. 

Den langgrunne stranda med den myke sanden er et godt utgangspunkt for barnefamilier. Mange skandinaviske reiseselskap satser nettopp på barnefamilier i Albena. En bilfri strandpromenade langs og muligheten til å veksle mellom stand og basseng, frister mange i et klima der det sjelden blir for varmt selv for skandinaver.

Albena - Bulgaria

Ønsker man å ta seg rundt til fots i området, grenser Albena til et skogsområde i sør. Langs stranda er det omlag tre kilometer til landsbyen Kranevo der man kan se restene etter et fort som kan spores tilbake til romertiden. Se evt. kart over Albena. På varme dager trekker både turister og bulgarere ned til stranda der en sval bris gir en behagelig temperatur selv midtsommers.

Albena strand

Mer om Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Kontakt ferieibulgaria.com . Foto: ©iStockphoto.com/Maksym Gorpenyuk og /Geoff Berry