Bilder fra Nessebar

Nessebar toppbilde

Nedenfor vises noen bilder fra Nessebar i Bulgaria. Ferierer du i Sunny Beach har du kort vei til byen som ligger i sørenden av den lange bukta som utgjør den berømte stranda i Sunny Beach. En steinfylling forbinder Nessebar med fastlandet, og på denne ser vi den kjente vindmølla som vises på mange bilder fra den historiske byen.

Nessebar - Bulgaria

Ruiner er noe av det første du møter når du ankommer Nessebar. Bygg med religiøs og militær betydning forteller om ei øy med en lang og dels dramatisk historie. Nedenfor ser vi deler av bymuren som stammer fra øyas greske periode.

Ruin i Nessebar

Hovedgaten i Nessebar tar turistene gjennom travle områder for handel og servering. Fra hovedgaten går det flere trange og intime smågater der handelen fortsetter.

Handlegate i Nessebar

Gate i Nessebar

I Nessebar er det en forunderlig balanse mellom handel og historie. Rester fra gamlebyen dukker opp flere steder, og her har man kort vei mellom handel, severdigheter og bespisning.

Kirkeruin i Nessebar

Dersom man går i den sørlige delen av Nessebar, passerer man også ei handlegate før man kommer til ei småbåthavn. Kafeene ligger aldri langt borte.

Strandgate i Nessebar

Nessebar havn

Idyll i Nessebar

Hjem til Ferie i Bulgaria

 

Ansvarlig for innholdet: Magnus Tangen. Foto: Magnus Tangen